بهترین زمان برای ترشح انسولین
بهترین زمان برای ترشح انسولین
بارها راجع به این موضوع صحبت کردم که یکی از مهمترین مسائل در تنظیم یک رژیم غذایی، بحث فازبندی رژیمه. یعنی هر فاز از رژیم غذایی باید هدف خاصی رو دنبال کنه. برای مثال ما فاز انسولین بالا، انسولین پایین، فاز فستینگ و غیره داریم که هر کدام با هدفی مشخص به افزایش محیط آنابولیکیه ما کمک میکنه.
اگر به دنبال افزایش محیط آنابولیکی و هایپرتروفی هستید باید در بازه ای از زمان بدن و وارد فاز انسولین بالا ببرید. بهترین زمان برای این کار، وعده بعد از تمرین مقاومتیه. زمانی که ما نیاز داریم با افزایش ترشح انسولین بدن و وارد مسیری کنیم که در نهایت به نفع سنتز پروتئین و عضله سازی سوق پیدا کنه. اما فاز انسولین بالا واقعا به چه معناست؟
فاز انسولین بالا
فاز انسولین بالا به معنای مصرف حجم بالایی از کالری آن هم از کربوهیدرات نیست بلکه هدف آن استفاده از مقدار مشخصی کربوهیدرات با شاخص قندی بالا به منظور فوران ناگهای انسولین در بدن است. برای مثال استفاده از مکمل پروتئین وی همراه با یک منبع کربوهیدراتی با شاخص قندی بالا مثل انواع آب میوه ها و حتی مکمل های کربوهیدراتی می تواند یک راهکار مناسب باشد. در فاز انسولین بالا، به منظور فوران ناگهانی انسولین از شکر نیز می توان استفاده کرد. اما توجه داشته باشید به هیچ عنوان نباید در مصرف کربوهیدرات زیاده روی کنید، زیرا به راحتی می تواند سطوح چربی شما را افزایش دهد. بنابراین در فاز انسولین بالا، ما تنها به مقدار مشخصی کربوهیدرات با شاخص قندی بالا به منظور افزایش ترشح انسولین نیاز داریم.
به منظور استفاده از هورمون انسولین به عنوان یک هورمون آنابولیک، در فاز انسولین بالا ضروری است که در هر وعده غذایی با پروتئین بالا، مصرف چربی به حداقل برسد. به همین دلیل در فاز انسولین بالا توصیه می شود ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات با شاخص قندی بالا مصرف شود تا محیطی عالی برای سنتز پروتئین در بدن رخ دهد. اما حضور هرگونه چربی یا روغن در این وعده غذایی به دلیل فوران انسولین، باعث تجمع چربی در بدن شما خواهد شد.
بنابراین، در این فاز از شیر پر چرب، شکلات و یا هر گونه غذایی که چربی دارد اجتناب کنید. به عبارت دیگر در فاز انسولین بالا انتخاب منبع پروتئینی بسیار باید هوشمندانه باشد، زیرا چربی نباید خورده شود.